ОбществоРегионални

Злато за Александрина Кашинова от ДЛОШ по борба в Ловеч

Самоков 365

Обрати и изненади белязаха ДЛОШ по борба за жени и мъже в Ловеч. Евелина Николова спечели титлата в категория до 57 кг. на държавния личен-отборен шампионат. На финала, в сблъсък на две от националките на страната ни, тя тушира Биляна Дудова, която е трикратна европейска шампионка в три различни категории.

Николова, която е сребърна медалистка от шампионата на Стария континент при 55-килограмовите, се бори в непривичната за нея – категория до 57 кг., но това не и попречи да спечели и то срещу най-силната състезателка в категорията.

Александрина Кашинова от „Рилски спортист” триумфира в кат. 55 кг. и донесе златен медал за Самоков. След нея се наредиха Магдалена Върбанова – „Юнак-Локомотив” – Русе и Назифе Таир от клуб „Станка Златева” като заеха съответно на второ и трето място. Това е поредно отличие за Александрина, затвърждаващо класата и добрата спортна форма на самоковската състезателка. Сред постиженията й са7 място на Европейското първенство за девойки през 2017, а също7 и 5-то място на ЕП  за кадетки през 2015
и 2013 г.

Миглена Селишка, която е настоящата европейска шампионка при най-леките, нямаше проблеми и спечели безпроблемно нова държавна титла. На финала, в категория до 50 кг., тя надделя с технически туш над Мерал Зиберова. Селишка си тръгва от шампионата и с приза за най-резултатна състезателка след като записа още три категорични победи.

Мими Христова, също еврошампионка от тази година, но при 65-килограмовите, не даде шанс на своите съпернички. Тя записа два туша и отказа на съперничка, с което стигна до златото.

При най-тежките – до 76 кг. с титлата ликува националката Мария Оряшкова. Петкратната световна шампионка по самбо достигна върха, печелейки 4 поредни срещи като на финала победи Боряна Борисова. Сезен Белберова (до 53 кг.), Ирена Бинкова (до 59 кг.), Виктория Бобева (до 62 кг.), София Георгиева (до 68 кг.) и Юлияна Янева (до 72 кг.) са останалите шампионки при жените.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close