Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Златен медал за Елена Несторова от „Кръстопът на музите”

Анна Манова

Талантливата самоковка Елена Несторова спечели златен медал от участието си в Международния фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите”. Той се състоя между 26 – 28 октомври в София.

Фестивалът се провежда за четиринадесети път и има конкурсен характер. Организатор на събитието са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924” и Арт компания „Нови звезди”. Осъществява се под патронажа на Министерство на културата. Целта на конкурса е да открива и развива талантливи деца и възрастни.

Певицата Елена Несторова, която в момента е единадесетокласничка в ПГ „Никола Вапцаров” участва за трети път в конкурсната програма, като този път се завърна с грамота, диплом и златно отличие.  Тя се яви в четвърта възрастова група /15-19 години/ като изпълни две песни. По регламент певците имат право да се представят с една песен на български език и още една по избор. Елена се е спряла на „Облаче, ле бяло” и на популярната в момента Деми Ловато и нейното парче “Lionheart”. Председател в направление „Вокал”, къде се изяви нашата изпълнителка, е българският композитор, изпълнител и поет Хайгашод Агасян. Сред огромната конкуренция от международни участници Елена успя да впечатли журито със своите гласови възможности и да вземе златния медал в своята категория. Това й гарантира и участието в Гала концерта, който се проведе в Националния дворец на културата. Пред препълнената зала Лени изпълни „Облаче, ле бяло”.

„Конкуренцията беше огромна. Имаше много добри изпълнители. Доволна съм от представянето си, но винаги има още какво да покаже човек. Ще се стремя към нови и нови успехи!”, подчерта пред в. „Самоков 365” Елена Несторова.

Снимка: Десислава Маринова

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close