Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Зимни истории разказаха с четките си децата от школа „Захарий Зограф”

Анна Манова

Децата от школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” към читалище- паметник „Отец Паисий – 1859” подредиха своята традиционна изложба. Багри от цветове изпълниха пространството на читалищното фоайе седмица преди посрещането на Коледа /17 декември/. В нея децата разказват зимни истории в изложбата, озаглавена тематично за сезона „Зима”.

Ръководителката Пенка Боянова поздрави малките художници за положения труд и старание, като подчерта, че школата е доказано една от най-добрите в страната. Свидетелство за думите й са множеството награди, медали, сертификати от различни международни и местни конкурси. Част от възпитаниците на школата са продължили развитието си в сферата на изобразителното изкуство и дизайна както в България, така й в чужбина. Това всъщност е истинската стойност на инвестираното време и старание.

Школата е създадена преди около 40 години и се помещава в Доспевската къща в Самоков. Самата Пенка Боянова се занимава в тази сфера вече 30 години.  Всички присъстващи имаха възможността да се потопят в зимната атмосфера и да разгледат платната, нарисувани от децата. Сред присъстващите не липсваше и Дядо Коледа, който с торбата си с подаръци разгледа цялата изложба и на всеки малък художник подари по един подарък като стимул за положения през годината труд.

На следващия ден – 18 декември, децата от школата по изобразително изкуство бяха подготвили базар, на който предлагаха направени от тях картички, сладки, снежни човеци, елхи и други.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close