Самоков

Зима по самоковски

Анелия Балабанова

zima

Всяка година по това време на дневен ред изниква дежурният въпрос: „Готови ли сме за зимата?”. На пръв прочит всичко ни е на шест, но падне ли сняг се оказва, че все нещо не е както трябва. Така ли ще бъде и този път? По време на традиционната среща в Общината представители на „МБАЛ-Самоков” ЕООД, Полицията, РС ПБЗН и т.нар експлоатационни дружества изразиха готовност да посрещнат предстоящия тежък период от годината.

snegorin

Антон Бараков от фирма „Бекастрой” заяви, че разполагат с 20 автомобила. Някои от участъците за почистване в рамките на града вече отпадат като ангажимент и за тях ще отговаря Агенция „Пътна инфраструктура” чрез своите подразделения. Управителят на местния клон Огнян Атанасов отсъстваше от срещата и не можа да сподели подробности. Кметът Георгиев сподели, че преди около две седмици е имал среща в Областно пътно управление, на която е повдигната темата за ужасното състояние на банкетите в района. Относно снегопочистването е важно да се знае, че спечелилата обществената поръчка фирма ще избира подизпълнителите по селата.

От ЧЕЗ съобщиха, че разполагат с пет аварийни екипи.Доста коментари имаше около централизираната система за подаване на сигнали и получаване на информация, каквато практика има не само в Енергодружеството, но ВиК и дори Спешна помощ. Това доста усложнява достъпа от страна на клиенти, граждани, т.н. и удължава времето за реакция. Присъстващите кметове и кметски наместници изразиха притеснението си от този факт. На този етап обаче така стоят нещата и възможностите да се излезе от тази ситуация не са много. Припомнени бяха дежурните телефони в Общината, които са на разположение 24 часа. Накрая всички присъстващи си пожелаха снежна, хубава и безаварийна зима и заключиха, че Добрият Старец може вече да идва.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close