БизнесМестен бизнесРегионалниСамоков

Земеделците могат да кандидатстват за извънредни Covid мерки

„Самоков 365”

От сряда /19-ти август/ ДФ „Земеделие” започна прием на заявления за извънредно време подпомагане на земеделските стопани Covid 1 и Covid 2. Срокът за кандидатстване е до 21-ви септември.

По Covid мерките ще се подпомагат земеделски стопани, микро, малки и средни предприятия, групи и организации на производители, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус.

Подмярка Covid1 е с бюджет 93,5 млн. лева и обхваща чувствителните сектори – „Плодове и зеленчуци“, „Маслодайна роза“ „Винени лозя“, „Декоративни растения“, „Животновъдство“ и „Пчеларство“. Допустими за подпомагане ще бъдат земеделски стопани, кандидатствали за подпомагане по схемите за директни плащания през Кампания 2019 и Кампания 2020 или кандидатствали и одобрени за предоставяне на държавна помощ de minimis за подкрепа на пчеларите през 2019 г.

Подмярка Covid 2 е с бюджет 5,5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и „Животновъдство“ (свине и птици). Допустими за финансиране по Covid 2 също ще бъдат кандидатствалите за подпомагане по схемите за директни плащания през Кампания 2019 и Кампания 2020. Таванът на подпомагането за един земеделски стопанин по подмерките Covid1 и Covid 2 е не повече от левовата равностойност на 7000 евро. Заявленията за подпомагане ще се приемат в общинските служби по земеделие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close