Политика

Зелените искат опазване на горите, велоалеи и местни референдуми

zeleniteНа 22 септември ПП “Зелените” се регистрира за участие в изборите за общински съветници и кметове в община Самоков. Зелените предлагат листа от четирима кандидати за общински съветници: 1. Аглика Крушовенска – специалист по връзки с обществеността и онлайн маркетинг, член на Инициативния комитет за провеждане на местен референдум в Самоков, член на Изпълнителния съвет на ПП “Зелените”; 2. Георги Хаджийски – зам.-директор на СОУ “Отец Паисий”, гр. Самоков, специалист по история и социални дейности, автор на множество научни изследвания и художествени текстове и член на ИК за провеждане на местен референдум в Самоков; 3. Васил Парлапански – инженер по вътрешна архитектура и дизайн, член на ИК срещу изграждането на депото в Самоков; 4. Весела Колешанова – театрален режисьор, една от първите еко активисти в Самоков, участвала в събирането и внасянето на подписката в защита на Рила и Места на 3 ноември 1989 г. Зелените предлагат и кандидати за кметове на селата Драгушиново (Георги Хаджийски) и Рельово (Васил Парлапански).

Приоритети за Зелените в община Самоков са:  реално участието на гражданите в управлението на общината чрез провеждане на допитвания и референдуми по ключови за местната общност въпроси, въвеждане мерки за прозрачно управление и публична отчетност на местната власт;  развитие и поддържане на зелената градска среда, създаване на мрежа от велосипедни алеи и по-добра организацията на транспорта;  подобряване на системата за управление на отпадъците и поетапно прилагане на стратегията “нулеви отпадъци”;  опазване на горите и природното богатство на територията на общината, спиране на незаконните сечи и подобряване състоянието на общинските гори;  развитие на устойчив туризъм, основан на запазеното природно и културно наследство и екологичното земеделие в района.

Related Articles

One Comment

  1. Искат те – още финансиране от Прокопиев да спират инвестициите на конкурентите му и да хванат някоя субсидия от страната. Другото е за пред наивниците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close