Слайд категория

За 11 път деца и възрастни въртяха педали до Овчарци

kolopohodЗдравейте приятели на колоезденето и изобщо културните и спортни дейности, правени в град Самоков. Читалище „Младост 2003” 11 години работи и организира концерти, изложби, конкурси, спортно-туристически, информационни и др. дейности, важни и полезни за децата и жителите на гр. Самоков, както и други хора, творци от България и чужбина.

Едно мероприятие обаче е неизменна част и непременно се провежда всяка година! Това е колопоходът, който вече 11 години се организира в началото на месец юли.  Насреща са МВР Самоков и МВР гр. Дупница, които абсолютно реагират и всяка година се грижат за безопасността на децата и по-възрастните участници. С много търпение и професионализъм те през цялото време от 9.00 до 16.30ч. наблюдаваха, съветваха, консултираха участниците, които непременно са тръгнали след инструкции от КАТ.

Помагаха ни и ТД „Рилски Турист” като микробуси и придружаващи коли. Осигурявахме храна за участниците, а сред колоната колоездачи също имаше хора, които съблюдават за тяхната сигурност и безопасност. Естествено, имаше медицинско лице, което е задължително при подобни мероприятия.

И тази година групата колоездачи бе на изключитело ниво! Участниците с колела бяха 54 души  – някои нови, други редовни. Всички спазваха инструкциите от КАТ – правилата за този колопоход. Хората бяха различни – деца, възрастни с различни професии и най-хубавото, освен спортното развлечение, е, че те се опознаха, обмениха опит и идеи, намериха нови приятели, общуваха и прекараха един незабравим ден и разбира се пожелаха догодина отново да бъдем заедно. Насладиха се на живописната местност Овчарци – Водопада и гледките по пътя Самоков – Сапарева баня.

Най-малката колоездачка бе на 9г. Това  беше Велислава Вълева. А най-възрастните бяха със спортни фигури, облекло, атрибути  и професионални велосипеди, подготвени и с висок дух на спортисти – така че възрастта им е само в документите. Децата-участници също бяха подготвени – сериозни колела със скорости, много тренировки и мерак преди колопохода.

Поздравяваме Любомир Бочев! Дете на 14 години, което с гипс на ръката реши да кара и кара през целия маршрут – с едната ръка държеше кормилото, а с другата сменяше скоростите.   Нито за миг не каза „Изморен съм”.  

От Читалище „Младост 2003” благодарим най-вече на полицията от гр. Самоков, на г-н Елин и неговите екипи. Благодарим и на МВР гр.Дупница, придружаващи колоната, всички колоездачи, които абсолютно спазваха правилата и по този начин денят мина успешно, без препятствия с удоволствие. Денят остави в нас един чудесен спомен.  Благодарим и на придружаващите коли (микробуси) и шофьорите им, които помагаха за качването на колелата и транспортирането на най-малките участници. Сърдечен поздрав към всички и догодина ви очакваме пак!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close