ОбществоРегионални

За първи път джет ски Европейска купа край София с нощно шоу във водите на Искър

Самоков 365

Зрелищен уикенд (7-8 септември  ) подготвят на плажа Иструм Парк и във водите на язовир Искър, фондация „София Европейска столица на спорта“ и Водомоторната ни федерация със специалното участие на автомобили Хюндай по вода. Още в петък започват квалификациите, които ще очертаят стартовите решетки за двата състезателни дни (събота и неделя) в които ще наблюдаваме над 50 джет ски състезатели претенденти за призовите места в „Европейска Купа София 2019“. До момента записаните участници са от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния. В класа на най-мощните джетове до 500 конски сили, зрителите ще имат удоволствието да наблюдават европейският шампион Никос Флорос от Гърция и носителят на Балканската титла в майсторския клас Кристиян Чобану от Румъния. С тях ще спори и младата ни надежда Марио Михалев, който победи в последното състезание в Приморско.

С готовност да окупират първите места в своя клас са най-младите ни състезатели в дисциплината от детския отбор на България (10-15 години ), като срещу тях ще застанат 37 конкуренти от чужбина. По традиция супер атрактивен се очертава и специалният клас за амазонки, където пет дни преди старта са записани 8 дамски имена от България и Румъния. Сексапилните русалки ще покажат своите умения в скоростно управление на тунинговани джетове до 300 конски сили.

Специално за зрителите, които ще съчетаят язовирния туризъм с щедрото септемврийско слънце в паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски с личното участие на световно известния състезател, рекордьор и воден каскадьор от Румъния Дени Делиман. Акцент в програмата е дефилето на спортният  Хюндай Tucson N-Line, кото ще „преплува” водите на язовир Искър, теглен от два мощни джета. Така организаторите на Европейската купа по джет ски, ще представят и официалния превозвач на „България Джет Ски Тийм”, а на плажа в мини автосалон ще бъдат изложени новите SUV модели на Хюндай за желаещите да ги разгледат отбилзо.

Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове, след 19 часа, когато Искъра ще бъде озарен от светлинно шоу поднесено от най-добрите в света флайтбордъри в дисциплината Flay board – Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия. Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч, на бреговата ивица на Иструм парк, където за всички дни на състезанието са изградени зони за паркиране до които се стига по указателни табели по пътя  Самоков – Ихтиман, парк за асистенция – състезатели, места за зрители, зона за медии и фотографи, и пресцентър на мястото на събитието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close