Седмицата

За първи път „Дар от природата” в Говедарци

govedarciПриродата, която ни заобикаля е невероятна и е създала за нас чудни дарове – плодове, зеленчуци, билки…Имаме всичко, което е необходимо, за да се веселим и да бъдем щастливи. До този извод са стигнали хората в Говедарци и по този повод са решили да си спретнат фестивал – „Дар от природата”, организиран от Община Самоков, Туристическият информационен център, кметството в с. Говедарци и НЧ „Христо Ботев 1928”.

Началото на първата по рода си изява ще бъде поставено на 5-ти октомври от 10.30 часа, когато на площада в най-голямото самоковско село ще се съберат любители на песните и танците от близо и далеч. Поканени за участие са почти всички състави от общината. Най-голямата атракция и изненада за гостите е организираният базар с екологично произведени мед, сирене и най-различни други продукти. Подобаващо внимание ще бъде обърнато на плетените и шити ръчно изработени изделия.

В събота е дебютното издание на фестивала, а амбицията на организаторите е той да се превърне в традиция и незабравим празник в началото на октомври за жителите и гостите на Говедарци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close