Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

За пети път – осмомартенско рали в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”

Даниела Трохарова триумфира сред дамите

Анна Манова 

Тази година се проведе петото юбилейно издание на превърналото се в традиция осмомартенско рали, организирано от колектива на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”. В него участваха осем представителки на нежния пол, в надпревара помежду си коя е най-добра зад волана. И най-вече да докажат, че жените не са по-лоши шофьори от мъжете, както често са квалифицирани.

Още от самото начало доброто настроение витаеше във въздуха. Учителките бяха подкрепяни от своите ученици, които тази година освен публика бяха и в ролята на съдии. Децата следяха за коректното спазване на правилата и сигнализираха при всяка допусната грешка. За реда и безопасността на всички се погрижиха представители на РУ- Самоков. Добрата подготовка и организация на ралито бяха благодарение на председателя на БДП към училището Васил Аджиков и учителката по физическо възпитание Ралица Струмина. Различното в тазгодишното състезание за жени беше трасето и неговото обезопасяване.

Ралица Струмина се изяви като водещ на атрактивното събитие. И макар времето да не беше особено благосклонно, това не попречи на състезателките да дадат всичко от себе си, да се стараят да не допускат грешки и да бъдат пример за добро шофиране пред учениците си.

В осмомартенското рали най-добре се представи Даниела Трохарова, която грабна първото място със своето майсторство. След нея се наредиха Елина Даганова и Мария Мишева. Точно по време на награждаването се изсипа проливен дъжд – сигурен знак, че на всички ще има върви по вода – и в училищните дела и в шофирането. Тази година партньори в провеждането на събитието бяха ТА „Конкордия”, козметично студио „Елица” и фризьорски салон „Максима”, които бяха осигурили награди за първите три места. Те бяха връчени на победителките от директора г-жа Ирена Коцева. От училището бяха подготвили за всички участнички зимна течност за чистачки, светлоотразителни жилетки и комплект с инструменти. Ралито приключи с добро настроение, снимки за спомен и със силната подкрепа на учениците, за които те са най- добрите шофьори сред учителките и най- добрите учителки сред шофьорите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close