БоровецРегионални

ЗА ПЕТИ ПЪТ БОРОВЕЦ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА С МНОГО СПОРТ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

12575952_10205979204540290_763644015_nНа 16 януари Боровец събра малки и големи любители на белите спортове и красотата на планината, за да отпразнуват заедно Световния ден на снега. И като по поръчка, специално за Деня на снега заваля и дългоочакваният сняг, който направи празника наистина снежен и истински зимен. За пета поредна година курортът стана част от глобалния снежен празник, чиято цел е да мотивира и провокира децата да посетят планината и белите писти като включат в начинанието и своите родители.

Както се очакваше – желаещите да се включат в World Snow Day 2016 бяха повече от всякога. Над 120 деца на възраст между 4 и 7 години успяха да направят своите първи стъпки на ски в снежния парк Борокидс, който работеше напълно безплатно през целия празничен ден. По-големите получиха началното си обучение по ски и сноуборд от професионалните инструктори от ски училище Бороспорт, а дневните детски карти за малчуганите до 12 г. бяха на символичната цена от 1 лв.

По-напредналите и уверени в уменията си скиори пък се спуснаха по предварително нареденото трасе на писта „Рила“ като направиха спусканията си под зоркия поглед на легендата на българските ски – Петър Попангелов. Самият Попангелов поздрави малките спортисти и раздаде своя снимка с автограф.

Хотел “Рила” също се погрижи за децата, като предостави топъл шоколад, а  партньорите от „Си Комерсиал“ и „Хармоника“ осигуриха лакомствата. Нескафе пък тонизираха родителите, които не изпускаха от поглед най-малките бъдещи спортисти.

Обучение имаше дори и за смелчаците, решили да тестват боксовете и еър бега във фристайл Промо Парк Бороспорт. Oсвен от екипа на самия парк, всички те получиха подкрепа и напътствия и от момичетата от Wildberries, които направиха демонстрации и дадоха ценни съвети.

С много музика, усмивки и настроение Боровец изпрати Световния ден на снега. Курортът е в  пълна готовност да посрещне следващото снежно приключение на 23 януари по време на нощното каране, когато ще се проведе нашата първа OLD SCHOOL вечер и която ще ни върне години назад и ни потопи в носталгичното настроение и техника на отминалите дни.

Най-доброто предстои в Боровец!

 

Не изпускайте, спускайте по вечните писти на Боровец!

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close