ОбществоСамоков

За пета година „Нашенско хоро” ще събере любители на народните танци от цялата страна в Самоков

„Самоков 365”

За пета поредна година Националният фолклорен фестивал „Нашенско хоро” ще събере любители на народните танци от цялата страна в Самоков. Фестивалът ще се проведе на 10 ноември /събота/ в спортна зала „Арена” и е с продължителност от 9:30 до 19:00 часа.

Мероприятието е организирано от школа за народни танци Sun Dance, с подкрепата на Община Самоков. Срокът за подаване на заявки и записване за участие беше до 1 ноември. В него могат да се включат всички школи и клубове за любители, изучаващи български народни хора. В тазгодишното издание ще се включат 35 любителски клуба. Наред с протичащия фестивал във фоайето на спортната зала ще има базар произведеното от самоковските занаятчии.

Основната цел на организаторите е да поддържат, обединят и поощрят всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространяването на българския танцов фолклор. Като за тази цел ще дадат възможност на всеки клуб, независимо дали е малък или голям, да покаже наученото.

Тази година специални гости на фестивала ще бъдат танцьорите от фолклорен ансамбъл „Родопа”, гр. Смолян. Организаторите обещават да бъде по-забавно, по-атрактивно и с едно ново попълнение в програмата – нов етап „Дуетно изпълнение”. Също така са подготвили специални поздрави към всички танцьори по време на събитието. А кое ще бъде „Нашенското хоро” на фестивала ще стане ясно на 10 ноември в зала „Арена” Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close