КултураЛичностиСъбития

За песента и таланта няма граници

Анелия Балабанова

Маргаритка Бочева – цветето в пъстрата детска градина на читалище „Младост” и братовчедка й Марина – две от музикалните надежди на Самоков. За тях и успехите им решихме да ви разкажем, защото градът ни определено има с какво да се гордее. Част от група „Камбанки”, талантливите момичета  са тръгнали по свой собствен път, изпълнен с мелодии, ритми и тактове.

И двете имат богата биография, на която биха завидели много талантливи артисти и изпълнители. Сигурно сте ги виждали на някои от многобройните им изяви – самостоятелни и като участници в инициативите на читалище „Младост”. Особено впечатляващо беше представянето им при отриването на Посетителски информационен център на парк „Рила” в Самоков точно преди Коледа. Маргаритка е по-уверената и с по-солиден опит зад гърба, но братовчедка й Марина по нищо не й отстъпва и уверено върви по нейните утъпкани следи. И двете учат в ОУ „Христо Максимов”. Марина освен с пеене обича да се занимава с танци и рисуване. „Не обичам да стоя много-много пред компютъра” – разказва тя. Братовчедка й пък с трепет и вълнение говори за любимите си изпълнители – певицата Гери Никол и Христиана Луизу, която спечели приключилия наскоро Х фактор. Самата Маргаритка иска след някоя и друга година да се пробва и участва в някои от нашумелите музикални риалити формати. Вече може да се похвали и с първи самостоятелен концерт, който се състоя на 28-ми декември в Сарафската къща.

Момичетата пеят на няколко езика и за скромната си възраст имат доста награди от национални и международни фестивали-от Двореца на децата в София, „Малешево пее и танцува”, 10-ти юбилеен фестивал под егидата на Министерство на културата и др. Голяма е заслугата на музикалната им ръководителка Евтимия Несторова, която заедно с Лили Шуманова е плътно до „камбанките” и ги насърчава по пътя, който са поели. Само след няколко месеца предстои поредно пътуване зад граница за участие в международен фестивал в Будапеща, който ще се проведе в началото на юли. „Много се вълнувам и искам да си изкараме добре”- споделя Маргаритка. Тя вече е направила първия си задграничен дебют – на Великден в Сърбия през 2015 г. Преди това обаче на преден план са изявите на родна сцена по повод националния празник 3 март. Да им пожелаем успех!

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close