ОбществоРегионалниСамоков

За единадесета година в Самоков ще се проведе фестивал старата градска песен

„Самоков 365“

За единадесета поредна година Самоков е домакин на Фестивал за старата градска и шлагерна песен. Като тази година форматът на изданието е разширен и е добавена още една категория, а именно популярната песен. Началото на фестивала, който събира на едно място любителите на песента, ще бъде на 7 октомври /събота/, в Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“, с начален час 10:00.

„Интересът към фестивала продължава да е голям през всичките тези години. В единадесетото издание се записаха над двадесет състава от цялата страна и отделно индивидуални изпълнители и дуети“, подчерта Ралица Стоянова.

И тази година участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател Станислав Почекански, който е председател на Съюза на музикалните и танцови дейци в България и преподавател в НМУ „Любомир Пипков“. Членове са композиторът Георги Андреев и диригентът на хора към Националното радио Димитър Христов. Журито отново ще следи за най-добро изпълнение, за най-добра авторска песен и др. Фестивалът ще продължи през целия ден.

„Тази година решихме да имаме нововъведения, така че фестивалът да не ограничава участниците само в стила на старата градска песен, а да можем да привлечем още повече участници и млади хора. Затова от тази година фестивалът вече е на старата градска песен, шлагерна и популярна песен“, сподели пред „Самоков 365“ Стоянова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close