Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

За втори път хоротека в Хъба с певицата Деси Николова и ФТА „Самоков”

Анна Манова

За втори път инициаторите от Хъба организират събитие за всички любители на българските народни танци. Хоротеката ще се проведе на 23 март /събота/ от 20:00 часа. В нея ще се включат танцьорите от ФТА „Самоков”, под ръководството на Борислав Искрев и талантливата народна певица Деси Николова.

През октомври месец 2018 година групата и младата певица организираха „Хоротека за чудо и приказ”, която събра любителите на българските народни ритми на едно място.  Този тип мероприятия са популярни в повечето градове в страната, а броят на лицата, които избират да посещават уроци по народни танци непрекъснато нараства. Специфичното тук бяха изпълненията на живо на младата певица от Радуил Деси Николова, която беше пременена в красива българска носия и венец от цветя в косите. Тогава организаторите си обещаха събитието да се превърне в традиция, като желанието им е да се случва поне веднъж месечно. А към второто му издание добавят и дегустация на храна от фермерския кооператив Хранкооп, защото както подчертават инициаторите е трудно да се играе на празен стомах.

„Включете се, за да обединим любовта си към българския танц”, са написали от Хъба в събитието си в социалната мрежа. Входът е 5 лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close