Седмицата

„За България с любов” в НУ „Станислав Доспевски”

DospevskiАнелия Балабанова

Всекидневно се сблъскваме с достатъчно примери от историята, пък и от настоящето, които ни правят горди да се наречем българи. Важно е и да помним, че страната ни винаги е оцелявала и вървяла напред.

Десетото юбилейно издание на инициативата „За България с любов” в НУ „Станислав Доспевски” за пореден път ни призова да не забравяме, че България е нашата родина, една страна с много дух и богата история. Също така, че ние като народ притежаваме и редица положителни качества като борбеност и чувство за хумор, способността да осмиваме себе си, да оцеляваме и преодоляваме трудностите.
По свой начин, както само те си могат, момичетата и момчетата от НУ „Станислав Доспевски”, заедно със своите преподаватели, изнесоха истински урок по родолюбие. Кинозалата в училището беше завладяна от дух на патриотизъм. На сцената се изявиха първокласниците с драматизации на любими произведения. По училищната радиоуредба прозвучаха стихове в изпълнение на третокласниците. Цялата изминала седмица беше изпъстрена от емоционални събития. Представителите на Ученическия парламент също бяха много активни. Цялата зала пък се оживи когато на сцената Георги Тонев запя „Моя страна, моя България” и всички от публиката дружно му пригласяха.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close