ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Защо липсва знамето от покрива на сградата на Общината?

На редакционната ни поща пристигна този сигнал от наблюдални граждани.

Повече от една година националното знаме на България го няма на пилона на покрива на сградата на община Самоков. Може би поради лоши атмосферни условия то да се е скъсало или има друга причина. Ние не знаем. Факт е, че цяла година никой от общината не предприема мерки за неговото поставяне. Срам и позор!

Съгласно Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България, чл.16 ал.1 то е задължително за всяка община и кметство. В нашия случай националния трибагреник е добре да бъде с максималния размер 129 см/215 см или с по – големи размери със съотношение на страните 3:5.

Въпреки, че на входа на общината са сложени знамената на Република България, Европейския съюз и Община Самоков, считаме, че е наложително незабавното Ви разпореждане знамето да бъде закачено на пилона на покрива на община Самоков, където е било през всичките години от построяването на сградата.

Считаме, че това наше искане ще бъде изпълнено в кратък срок в предвид наближаващия национален празник на България – 3 март. Господа управници – бъдете БЪЛГАРИ!

С уважение: група граждани от град Самоков

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close