ЗлободневноРегионалниСамоков

Затворен е голям хранителен магазин в Самоков заради заразен служител

„Самоков 365”

Затворен е голям магазин за хранителни стоки в Самоков заради заразен служител.

Супермаркетът е затворен за срок от 24 часа, заради положителна проба от бърз тест за корoнавирус на служител, това съобщиха от Нова Tв. Направен му е още един тест, а резултатите се очакват в утрешния ден.

По наша информация става въпрос за „Т маркет”. А служителите, които с били в контакт също ще бъдат изследвани. Очаква се магазинът да отвори врати след щателна дезинфекция.

По националната телевизия управителят на МБАЛ Самоков д-р Ковачка поясни, че той е приет през Спешна помощ и в момента, когато е показал положителната проба е преведен към инфекциозното отделение на софийската„Св. Анна”.

За 24 часа в Самоков бяха регистрирани 8 случая, сред които вече фигурират медицински лица. Петима от пациентите са настанени за лечение в София в инфекциозно отделение. Останалите трима са без симптоми и са в домашни условия и наблюдение в идните 28 дни.

Вътрешното  отделение на болницата, от където пламна заразата, е дезинфекцирано, едното крило на заведението остава затворено. Направени са над 100 PCR теста на персонала и пациентите. Всички те са отрицателни. Посещенията на пациенти в болницата са забранени.

Очаква се по-късно днес да излязат резултатите на един от лекарите в отделението. В понеделник ще излязат резултатите на 20 медицински сестри, които участват в програма за социално подпомагане към Общината.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close