ПолитикаРегионалниСамоков

Зарът е хвърлен! Партията на Янев със сериозни „симпатизанти“ в Самоков. Милушев и Михайлов – с най-много преференции

„Самоков 365“

Изборите на 2 октомври в Община Самоков минаха без отчетени сериозни нарушения. Но така или иначе, изненади и на този вот не липсваха. Избирателната активност в Община Самоков е 42,2%, което е около 13 000 гласували.

Оказа се, че в Самоков има не малка част твърди „симпатизанти“ на една конкретна партия, която се явява за първи път на избори. Става въпрос за политическата организация на Стефан Янев – „Български възход“. На територията на Общината тя е събрала около 2 000 гласа основно за двама кандидати, които не са местни. Интересен факт е, че за единия своя глас са дали 1 037 души, а за другия – 600. Става дума за Гален Монев, който бе виден „Атакист“ и Петър Петров – общински съветник от Ботевград. Явно подкрепилите ги самоковци са добре запознати с политическия им опит и гласуват доверието си именно за тях.

Извън тази тази изненада, окончателните резултати в Самоков показват превес на ПП ГЕРБ с общо 3 475 гласа. На територията на София област партията на Борисов е събрала 23 836 гласа. Местния кандидат Валентин Милушев са го подкрепили 2 103 души. Всъщност той е събрал най-голям брой преференции от всички самоковци в листите за вота на 2 октомври.

Втората политическа сила в Самоковско е именно „Български възход“, с 2 126 гласа. Партията на Янев е на пета позиция в София област с 5 977 гласа. На трето място в Общината е ПП „Продължаваме промяната“, която на тези избори „извади“ свой представител от Самоков. Общият брой гласове за тях са 1 732, а бившия зам.- кмет по финансовите въпроси Сия Шехтанова е събрала 545 гласа в своя полза. „Продължаваме промяната“ са на второ място в София област с 12 299 гласа.

Партията на социалистите минава на четвърта позиция в Самоковско с общо 1 488 гласа. Местният кандидат Михаил Михайлов е получил подкрепата на 1 037 души. Партията на Корнелия Нинова е на трета позиция в София област – 8 036. Михайлов и Милушев са събрали най-много преференции от всички местни кандидати. След тях се нарежда Александър Методиев – Сали, който има 759 гласа. ДПС е на шеста позиция в Самоковска община. Като на пета е „Възраждане“, събрала 924 гласа. Председателят на самоковската организация на партията Георги Прасков е с 410 гласа. Партията на Костадинов е четвърта политическа сила в София област. „Демократична България – обединение“ е подкрепена от 636 души в Общината. Като 483-ма са дали своя глас за местния кандидат Васил Зашкев, който успя отново да стане втори с преференции. 346 души са подкрепили „Има такъв народ“ в Общината, а представителят на ВМРО и председател на местната структура на патриотите е събрал 49 преференции.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close