ОбществоРегионалниСамоков

Започна ремонт на сградата на кметството на с. Горни Окол, следват Долни Окол и Шипочан

В края на юни бе открита строителната площадка на първото кметство, което ще се ремонтира по проект за енергийна ефективност.

Пред кметство Горни Окол бе поставен стартът на проект „Реконструкция и ремонт на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност в селата Рельово, Горни и Долни Окол, Шипочане, и Гуцал. Община Самоков спечели проект, който се финансира по Оперативна програма “Развитие на селските райони”, чрез който ще се ремонтират сградите на кметствата в посочените села.

Площадката бе открита с водосвет и благословия от отец Емилиян. Той пожела успех на начинанието и спорна работа. Кметът Владимир Георгиев и управителяt на фирмата-изпълнител „Само Сторой” символично поставиха първото парче от изолацията. Работниците на фирмата веднага след това, провериха взетото ниво и започнаха работа.

Паралелно със сградата на кметство Горни Окол ще се работи и по кметство Долни Окол, след което ще се прехвърлят бригадите в Шипочан. На сградите ще бъде подменена дограмата, ремонтирани фасадите чрез поставяне на топлоизолация и ремонтирани покривите, там където се налага. За всяка една от сградите е изготвен технически проект и направено енергийно обследване за постигане на висока енергийна ефективност. Работата трябва да приключи до края на този строителен сезон.

Тази година в Горни Окол ще се извърши и ремонт на площадното пространство, отново с осигурено финансиране по европейска програма.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close