Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Започна подготовката и записването за двата национални фестивала в Читалището

„Самоков 365”

Започна подготовката и записването за двата национални фестивала, които се провеждат и организират в читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”, със съдействието на община Самоков.

Предстой седмото издание на Националния фестивал на старата градска песен, което ще се състои между 5-6 октомври. Самоков е домакин на любителите на песента. Множество състави и индивидуални изпълнители се събират на една сцена, за да покажат разнообразието на старата градска песен. Фестивалът е с конкурсен характер, като има определен регламент за участие, и един от основните критерии е изпълненията да не бъдат на плейбек.

По традиция последната седмица на октомври е посветена на любителското театрално изкуство. На самоковската сцена имат възможност да се изявят самодейни състави от цялата страна, разпределени в отделните дни. А жури от професионалисти в областта оценява таланта, сценографията, режисурата, играта и цялата постановка. Това е седмо издание на фестивала „Театър без граници”. Той ще се проведе между 22-27 октомври.

Всяка година двата национални фестивала се радват на голям интерес от страна на участници и публика. Покана,  заявка за участие и регламент могат да бъдат открити на сайта на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” – http://chopsamokov.bg

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close