ОбществоРегионалниСамоков

Започна изграждането на модерен учебен център в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“

„Самоков 365“

Започна изграждането на модерен STEM център, финансиран по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

Проектът бе спечелен в началото на август 2020 г., а общата стойност е в размер на 207 000 лв. Извършени са избор на изпълнител, архитектурен проект и обзавеждане. Проведена е обществена поръчка за доставка на техника на стойност 93 000 лв. Очакванията на ръководството и на целия екип на учебното заведение са в началото на втория учебен срок да отвори врати модерния учебен център. Припомняме, че й ПГ „Константин Фотинов“ също е сред одобрените за финансиране от Националната програма.

STEM центърът в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ ще бъде обособен в източното крило, на 2 етажа с обща площ около 185 кв.м. В момента се работи по обособяване на четири зони всяка от които ще бъде за провеждане на различен тип дейности. Ще има пространство за отдих, творчески кът, виртуална лаборатория и зона, в която учениците ще могат да работят съвместни по различни учебни предмети.

Основната цел на новия STEM център е да бъде място за учене чрез експерименти, опити, откривателство, самостоятелно проучване, групови проекти, дебати, формиране на умения и интерес към точните науки, знания теоретични и практически.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close