Седмицата

Започна дългоочакваният ремонт в ОПУ „Неофит Рилски”

opu3Анелия Балабанова

Навръх 1-ви април, но съвсем не на шега, стартира дългоочакваният ремонт в ОПУ „Неофит Рилски”. Преди почти два месеца беше подписан договорът за изпълнение между Община Самоков и Консорциум „Неофит Рилски”, който спечели обявената обществената. Кандидатът, представляван от Боян Захариев, надделя в конкуренция с над 13 фирми.

Кметът Вл. Георгиев и зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов присъстваха на символичното полагане на първото парче от изолацията. Сред гостите бяха също Силвия Стойчева – председател на ОбС-Самоков, Боян Захариев и представител на финансиращия орган – Националния доверителен екофонд.

Общината участва с процент съфинансиране. Изпълнението на проекта предвижда подмяна на дограмата, на топлинната изолация на фасадата и покрива, както и ремонт на отоплителната система на училището. „Това е една от най-красивите сгради в тази част на града и след ремонта ще придобие съвършено нов вид” – коментира директорката на ОПУ „Неофит Рилски” Марияна Солунска.

В изказването си кметът Георгиев акцентира върху това, че става въпрос за самоковска фирма. Работниците също са самоковци, което е вид гаранция, макар и минимална, за качественото изпълнение на ремонтите. Очаква се планираните дейности да приключат във възможно най-кратък срок.

Related Articles

One Comment

  1. На снимката липсва ромската част – представители на ромите няма ли ? Та там учат 99% роми – Отсерща във текстилното училище е също 99% роми снимката е предизборно подвеждаща !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close