ОбществоРегионалниСамоков

Започна ваксинация срещу коронавирус в Самоков

„Самоков 365“

 Започна ваксинацията срещу коронавирус в Самоков. МБАЛ – Самоков стартира ваксинирането навръх Йордановден, като първи са лекарите, медицинските сестри и санитарите.

Желаещите към настоящия момент от работещите на първа линия в лечебното заведение са около 30%. В първа фаза се извърши имунизация на 30 лица, от които 16 лекари, 12 медицински сестри и 2 санитари.

Сред първите сложили си ваксината са д-р Спасов и д-р Кънчева, които са са единодушни, че това е най-разумният начин за превенция в 21 век срещу пандемията. Те подчертаха, че е възможно да се изисква поставена ваксина при различни полети със самолет.

Ваксинацията се извършва в специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, обособен на 7 етаж на болницата, съгласно изискванията по организационния план на РЗИ-София област. Медицинският екип, извършващ ваксинацията са д-р Борислав Филчев, д-р Светла Скелина и д-р Маргарита Томова, които са преминали специално обучение в СРЗИ за биопродукта и прилагането му. Ваксината е на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19. По време на имунизацията и след това не възникнаха нежелани реакции.

Имунизацията ще продължи следващата седмица, когато „МБАЛ-Самоков“ ЕООД ще получи следващата доза от ваксините.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close