ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Започна асфалтирането на ул. “Преспа”

„Самоков 365“

От тази събота започна асфалтирането на ул. “Преспа”, в частта й в кв. “Самоково”. От Община Самоков уведомяват жителите на квартала, че във връзка с предстоящото асфалтиране предстои затваряне на ул. „Преспа” по участъци.

Приключи фрезоването на асфалтовата настилка на цялата улица, както и подредбата на бордюрите за новите тротоари. Продължава работата по подреждане на унипаветата, които ще бъдат настилката на тротоарите от кръстовището при болницата до кръговото на „Самоково”.

От БТК ще извършат подмяна на кабелите си, в участъка при светофара на болницата, за да бъдат всички подземни комуникации подменени и да не се налага разкопаване на новата настилка, поради авария. Припомняме, че с тази цел бе подменен и водопровода на цялата улица.

В съботата бе извършено полагане на първия пласт асфалтова настилка в отсечката между светофарите и кръговото. Това наложи затварянето на участъка. Такава ще бъде практиката при всички участъци, които ще се асфалтират, като в границите на квартала апелираме към жителите, когато един участък е обявен за затваряне, да не паркират автомобилите си по паркоместата по продължение на улицата, за да не затрудняват ремонта.

При подходящи климатични условия, се очаква ремонтът на централната улица на кв. „Самоково” да приключи в рамките на две седмици.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close