ОбществоРегионалниСамоков

Започнаха забавните детски партита в Младежкия дом

„Самоков 365”

По традиция през юни месец започват забавните летни партита за деца в Младежкия дом в града. Първото за сезона се проведе на 19 юни /петък/ от 11:00 часа в салона на културната институция.

Пролича си, че на децата са им липсвали игрите с приятели, веселието и танците по време на пандемията. Всички присъстващи с охота взеха участие в разнообразните занимания, викторини и конкурси. Водещ на партитата е отговорникът на Дома Латинка Щъркелова, която призна че през тези няколко месеца се е чувствала като корабокрушенец, завърнал се на своя пристан. И с нетърпение е очаквала срещата с малчуганите. А всеки конкурс има свое жури, негов председател бе Елена Петкова от отдел „Младежки дейности и спорт” към Община Самоков, Мария Стоилова, която води занимания за деца и редакторът Анна Манова.

Партито започна с викторина, в която децата демонстрираха различни познания и се състезаваха в отговорите. В конкурса  „Млад талант“ бяха отличени няколко участника в различни категории. По-голямата част от децата се представиха с песни и танци. Никол Кленова бе отличена за чаровна усмивка. Наградата за тоалет бе дадена на Даника Маринова. В категорията за танц награди получиха Кармин Боруджиева и Деян Стоилков. С прически впечатлиха Пламена Димитрова и Георги Гюнкин. Пламена взе награда и за песен. Кейси Василева предизвика аплодисменти и заслужено получи награда за стих.

Всички деца участваха в надпреварата за Мини мис и Минис мистър, като направиха кратко дефиле. Но наградите бяха само две и отидоха при Пламена Димитрова и Петър Машов.

Последният и най-вкусен момент от партито бе конкурсът „Млад кулинар“. Децата, заедно със своите майки и баби, бяха приготвили и декорирали най-разнообразни кексове. С първа награда бе отличен кексът на Кармин Боруджиева, а второто място бе за приготвения от семейството на Стефан Додов кекс. Имаше и две поощрителни награди за Кристиян Поповянски и Константин Савчов.

Забавното лятно парти приключи с усмивки и танци. Следващото ще бъде на 26 юни /петък/ от 11:00 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close