ОбществоРегионалниСамоков

Започва раздаването на 3124 пакета с хранителни продукти

„Самоков 365“

От утре започва раздаването на 3124 пакета с хранителни продукти за гражданите на община Самоков. От тях 926 лица и семейства са в кметствата от общината, а в град Самоков са 2198.

Помощта от хранителни продукти се осигурява от БЧК, по искане на кмета Владимир Георгиев и със съдействието на председателя на УС на БЧК акад. Христо Григоров. Помощи ще получат лица и семейства, които през лятото на 2018 г. са подали молби за отопление и са получили помощта, майки и осиновителки получавали до август 2020 г. месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, т.е. отглежданото тогава дете сега е вече по-голямо от година;

Помощи са предвидени за лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас през 2019 г., т.е. сега са ученици във втори клас, лица с над 90 на сто степен на увреждане имащи лични доходи от пенсия до 363 лева. Хранителни продукти ще получат още лица и семейства отглеждащи деца с увреждания получавали помощи до август 2020 година, лица и семейства получили еднократни помощи до август 2020 г. за лечение или пострадали при при други случаи.

За град Самоков помощите ще се раздават в Корпуса за социални услуги /до полицейския участък в 7-ми квартал/ от 13.30 до 16.30 ч. Всеки пакет съдържа храни от първа необходимост – брашно, ориз, спагети, олио, захар, консерви /различни видове/ – общо тегло на всеки от тях е  23 кг.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close