Самоков

Започва незабавен ремонт на мостовете по р.Боклуджа

Самоков 365

Кметът Георгиев се разпореди ремонта на мостовете на Боклуджа да започне незабавно. След като на 10 октомври пристигна отговорът на Междуведомствената комисия при бедствия и аварии, че няма да отпусне средства за възстановяване на щетите от наводнението по инфраструктурата, кметът разпореди незабавно да започнат ремонтните дейности по мостовете на р. Боклуджа.

Забавянето беше заради изискванията на Междуведомствената комисия да не се извършват възстановителни дейности, докато не бъде направена проверка на място от членовете на комисията. Тези разпореждания са с цел да бъде  обективна преценката на щетите. По тази причина Общината не можеше да предприеме действия по възстановяване на настилките, докато не се произнесе комисията.

Мостовете на Боклуджа пострадаха в следствие на силната приливна вълна, като бе отнесено асфалтовото покритие и оголено, почти до самата конструкция. Въпреки дискомфорта, който причиняваха компрометираните участъци, Общината беше длъжна да спази предписанията на Междуведомствената комисия. Веднага, след излизане на решението, общинското ръководство възложи незабавно да започне ремонта, който ще бъде извършен за сметка на общинския бюджет.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close