ЗлободневноРегионалниСамоков

Започва дългоочакваният ремонт на пътя Самоков – София

„Самоков 365“

Започва дългоочакваният ремонт на пътя Самоков – София, за това увериха от ПП „Продължаваме промяната“. Той е планиран да стартира този понеделник, 30 май. Информацията дойде днес от един от съучредителите на партията от Самоков- Йосиф Заркин.

Въпросът за основен ремонт на пътя Самоков – София е поставян многократно през годините. Оказа се обаче, че сключените договори са невалидни и се налага основно преразглеждане на отпуснатите средства. Поради отлагането на взимането на мерки от страна на управляващите през годините и обещанията, които са давани без резултат, самоковци се готвеха на организирани протести.

В началото на годината /21.01.22 г./ е внесен парламентарен въпрос относно изграждането на скоростен път София – Самоков. Питането е отправено към заместник министър – председателя по регионалното развитие и благоустройство Героздан Караджов. То е входирано от народните представители от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев и Юрий Козлов. В него ясно е посочено, че пътят София – Самоков е от национално значение и към настоящия момент той не отговаря на общовъзприетите критерии за качество и безопасност. Подчертано, е че пътят е опасен заради постоянно образуващите се свлачища и е недопустимо да в този вид предвид факта, че свързва летище София с курорта Боровец. А отправеният въпрос е следният: „Правена ли е оценка на риска на републиканската пътна мрежа или на части от нея, в частност по отношение достъпа до Самоков. Дали ще се процедира от МРРБ и в какви срокове инвестиционно намерение за изграждане на скоростен път между София и Самоков или за цялостна рехабилитация на съществуващия?“

Отговорът на министъра на Регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов е, че пътят е приоритетен за Министерството на регионалното развитие.

„Председателят на регионалната комисия Настимир Ананиев увери, че от 30 май, т.е идния понеделник, ще започне ремонт на път 82. Уверението е, че ремонтът ще е цялостен и основен. Дойде времето това да се случи. Доколкото знам, стартът бе планиран за днес, но заради трафика през почивните дни е отложен за понеделник“, подчерта Йосиф Заркин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close