КриминалниРегионалниСамоков

Задържаха криминално проявен мъж, отглеждал канабисова нива в с. Шипочане

“Самоков 365”

Полицейската операция е проведена вчера след анализ на оперативна информация. В хода на действията, в землището на с. Шипочане, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и колегите им от РУ – Самоков установили нива със засадени десетки растения от рода на марихуаната. Откритите в папратовата растителност в непосредствена близост инструменти и препарати недвусмислено сочели, че за растенията се полагат системни грижи.

По време на спецакцията, непосредствено след поливане на част от насажденията, е задържан криминално проявен и осъждан самоковец. При огледа на място са установени 48 растения, реагиращи на марихуана, препарати за растителна защита, лопати, туби, кофи и спринцовка, а на около 20 метра от нивата – полиетиленова система за събиране на дъждовна вода за поливане.

Преправен револвер, зареден с бойни патрони, и хартиена сгъвка с 10 топчета суха, зелена тревиста маса, реагираща на марихуана, иззели криминалистите при обиск на задържания. Последвалото претърсване на адреса му, където открили табакера с около един грам марихуана, семена от канабис, електронна везна и пластмасови кофички със засадени семена от канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close