БоровецРегионалниСки и зимни спортовеСпорт

Завърши Републиканското първенство на Сдружението на българските ски инструктори

Вчера се проведе Републиканското първенство на Сдружението на българските ски инструктори. В състезанието взеха участие 156 учителя от 12 от най-добрите ски училища в страната, а надпреварата беше силно оспорвана.

Ски и сноуборд учители от цялата страна показаха майсторски умения и професионализъм, а отборът на ски училище Бороспорт грабна отличията в щафетата и ски слалома при мъжете и жените над 35.

Гиганткият слалом се проведе на писта Мартинови бараки, а начело в класирането при ските за  жени до 35 години  на Гигантския ски слалом е Михаела Кехайова от Юлен, следвана от Николета Околска от Бороспорт и Станислава Гюмова отново от Юлен.  При дамите над 35 победителка стана Лили Кочова от Бороспорт, следвана от Виолина Миткова отново от Бороспорт и Ирина Танчева от Юлен.

Мъжете се състезаваха на слалома в три отделни групи. При състезателите до 35 г. победител стана Радослав Дурев от Юлен, следван от Теодор Дулев отново от Юлен и Валентин Пеев от Витоша ски. Победител при мъжете над 35 години е Радослав Симеонов от Бороспорд, следван от Иво Божков от Чамкория и Любослав Хаджитодоров от Лайп аут.  В надпреварата при господата над 50, първи стана Георги Попов от хотел Самоков, втори Любомир Санкийски , а трети Георги Киров от Витоша ски.

Класирането на Гигантския слалом за сноуборд при жени под 35 години е както следва: първа стана Мария Анева от хотел Самоков, втора Благовеста Банчева от Юлен и трета Боряна Йорданова от Витоша ски. При мъжете до 35 години първи при сноубордистите се нареди Никола Чолаков от Чамкория, следван от Георги Полежанов от Юлен и Константин Тодоров от Бороспорт.  При мъжете над 35 години първи стана Илиян Караджинов от Янакиев,  втори – Евгени Марков от Юлен, трети – Николай Ковачев от Хънтърс.

Щафетната надпревара се проведе на писта Иглика в Боровец, а класирането е както следва. Първи се нареди отбора на Бороспорт, следван от отбора на Юлен на второ място и трети – отборът на Витоша ски.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close