Спорт

Завърши първият мемориал “Григор Христов – Гришата”

leka-atletika-stzНа 11.05./сряда/ в гр.София на ст.“В.Левски“ се проведе лекоатлетическият турнир за юноши и девойки старша възраст /род.1997-98г./- КАТО  1-ви мемориал „ГРИГОР ХРИСТОВ-ГРИШАТА“ –който беще един от най вещите и компетентни журналисти в ЛЕКАТА АТЛЕТИКА и СПОРТА, бивш главен редактор на в-к“СТАРТ“.

Състезателката на СК „Рилски атлет“ Каролина Аджова се представи успешно в първия старт от летния сезон.  В дисциплината 200м., тя се класира на второ място и заслужи сребърният медал.Тя постигна резултат -25“7сек, като със същият резултат беше класирана на второ място още една състезателка- Йоанна Христова –Академик-Сф. Победителка стана Ивелина Здравкова с 25“00сек. от КЛАСА-Спортна академия. /Времеизмерването  беше ръчно/. Тук извън класирането стартира и Вивиан Кръстева, която постигна рез. 28“1 сек.  Тя стартира и на скок дъжина,като постигна 5м05см.,който е 6-ти резултат. На 1500м.Иван Цветански се класира на призовото  6-то място с резулгат 2мин. 15сек.3дес.,който е негов личен рекорд.

Другото състезание от този турнир беше – М-тел младежка ЛЕКА АТЛЕТИКА-трибой /60м.,скок дължина, 600м./ Това беше втория кръг,като до края на годината ще се проведат общо 9 кръга, като крайният победител ще се определи от 5-те най добри класирания-/право на участие имат първите двадесет в ранглистата/.  Изабел Крамарска се класира на призовото 4-то място,като резултатите в отделните дисциплини са 60м.-8“7сек. /скок дължина-4м.58см./ 600м-1м51сек5дес./  Драгомира Христова се класира на  9-то място, като резултите и в отделните дисциплини са: /60м-8“6сек./ ск.дълж.- 4м22см./ 600м- 2.01“1мин./

Следващият  старт е  на 14.05.в гр.Русе –Международен турнир „Младост“ за юноши и девойки.

 

Гл.треньор СК“Р. атлет“

Костадин  Чифлиджанов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close