Спорт

Завърши националният шампионат по кроскънтри в гр. Луковит

Христиана Видинова

Skyttis_athletics_tracksС над 240 състезатели от цялата страна на 6.03 /неделя/ се проведе Националният шампионат по кроскънтри за всички възрасти в гр. Луковит.

Участие в шампионата взеха и част от възпитаниците на Костадин Чифлиджанов от клуб „Рилски атлет” – гр. Самоков.

Димчо Мицов се класира на призовото четвърто място при мъжете, като преодоля дистанцията от 10 км за 33.25 мин. Това бе и най-многобройната възрастова група, в нея се включиха 40 състезатели. Със златото се окичи Иван Попов от „Берое” – Стара Загора, след него се наредиха националните състезатели по ориентиране от Велико Търново – Кирил Николов /Дизела/ и Иван Сираков. В миналото, като юноша Мицов бе състезател към клуба, като на Европейското първенство в Холандия за юноши под 20 год. на 10 000м. се класира на призовото 8-о място.

Изабел Крамарска се класира на 10-о място при момичетата под 16 г. на 2000 м., Габриела Попйорданова на 11-о място и Драгомира Христова на 17-о място.

Момчетата под 16 год. на 3000м. Димитър Тосков се класира на 17-о място. Иван Цветански се нареди 16-и при юноши младша възраст.

Веселина Алинска не успя да завърши четири километровото разстояние, поради тежкото си вирусно заболяване при девойки старша възраст.

Следващите състезания, в които ще вземат участие атлетите са през месец април – турнирите на писта „Децата на София” и 7-ми мемориал за юноши и девойки „Цветанка Христова”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close