Култура

Завърши кампанията „Чети с мен”

albena ihtimanskaЗоя Станкова

Тринадесет деца могат да се похвалят, че са най-четящите в града през това лято, както стана ясно на официалното закриване на кампанията „Забавното лятно четене – 2015”, броени дни след започване на училището. И да, по традиция, с първите есенни намеци приключва и кампанията, която е съпътствала малчуганите всеки слънчев и дъждовен ден през топлите месеци.

До последния ден за титлата „Най-четящ град“ се бориха Русе и Самоков. С пожелания за бъдещи успехи за Русе и малко разочарование, че ние отстъпихме, приза грабна Русе. Но и другата година е пред нас!

За сметка на това пък най-активните читатели бяха от Самоков – Габриела Гребенчарска и Райчо Савов, който бяха обявени за „Най-активен читател“ и за „Най-активен млад читател“.
Кметът на Община Самоков – Владимир Георгиев, връчи наградите, осигурени от Общината, на най-четящите деца от града: Виктория Чипева, Габриела Гребенчарска, Райчо Савов, Димитър Рогачев, Иванка Стефанова, Калина Велкова, Калоян Георгиев, Константина Халваджиева, Лора Андонова, Любов Кирова, Радина Огнянова, Стоянка Витанова и Христина Томова.

За двете деца оценени като най-активни читатели в национален мащаб имаше подарък – таблет, а за всички останали чанти и книги.
Главният библиотекар – Албена Ихтиманска не скри вълнението и радостта си по време на награждаването на децата. Тя каза много окуражаващи думи за четящите и ги подкани да запазят това богатство за себе си, но и да се стремят да го предават на все повече млади хора и също така свои връстници, защото четенето е религия.

Целият екип на обинската библиотека приветства децата и им пожела да продължават да бъдат все така активни читатели и ценители на книгите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close