БоровецЛека атлетикаРегионалниСпортСпорт

Завърши вторият кръг на състезанието по планинско бягане за купа “Бороспорт”

С отлични резултати, много слънце, състезателни емоции и добро настроение приключи вторият кръг от състезанията по планинско бягане за купа “Бороспорт”- мемориал “Манката”.

Първо място при мъжете грабна Радослав Тодоров, който ще представлява страната ни на световното първенство в Андора през септември. При жените първа финишира десетократната републиканска шампионка Милка Михайлова, която освен за световното, загря и за сетовната купа в Любляна през октомври.

Най-младата участничка – Виктория Тодорова се класира първа при девойките с лично рекордно време от 69 мин. Дебютантът Алекс Иванов пък се класира първи при юношите.

Втрият старт за купа „Бороспорт“ беше организиран от Българска федерация полека атлетика, община Самоков и „Бороспорт“.АД.  Дължината на трасето беше 5500м, а денивелацията над 560м. Състезанието се провежда за 20-та година с цел да допринесе към развитието на българските шампиони, които представят страната ни на международните форуми, да популяризира спорта и любовта към планината.

Финалният старт за купа „Бороспорт“ – мемориал “Бъч” ще се проведе на 1 септември от хижа Ястребец до връх Мусала.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close