ОбществоРегионални

Завърна се и втората самоковска група от „Калотина”

Самоков 365

Трудните дни, които изживяваме обществото ни посреща стоически и с аплодисменти за медиците. Хората, които са на предния фронт в борбата срещу коронавируса  и с реален риск за живота си помагат на нуждаещите се. От 23 до 26 март част от самоковските медицински сестри, работещи в  детските градини и регистратори от МБАЛ-Самоков бяха командировани на Калотина, за да окажат съдействие на своите колеги. „Всички се отнесоха много отговорно към поставената им задача – коментира гл. мед. сестра на болницата Ангелина Гаврилова.

Втора група медицински специалисти беше командирована на “Калотина” от 23 до 26-ти април и се завърна преди дни от успешно завършената мисия. Включиха се служители от МБАЛ-Самоков – Снежана Илиева, Галя Вукадинова, Росица Павлова, Сашка Атанасова, Елка Янева и медицински сестри от училищата и детските градини – Любка Павлова, Радослава Стойкова, Виолета Иванчева, Величка Китанова, Валентина Балабанова и Антоанета Чакалова.„Приехме отговорно и съзнателно възложения ни ангажимент” – споделиха те.

Своя разказ от първо лице представи Снежана Илиева. И този път транспортът беше осигурен от болницата, също комплекти  предпазни облекла, както и пакети с храни. „Обстановката се е оказала доста напрегната, тъй като се правеше регистрация не само на българските превозвачи, но и на преминаващите чужденци. На всеки един от преминаващите се мереше температурата” – сподели тя с пояснението, че са работили съвместно с екипи на Полицията и РЗИ.  Снемани са абсолютно всички данни за лицата – по лична карта, с адрес за карантината и координати на обслужващия личен лекар. Общо е мнението, че работата е била доста повече като обем в сравнение с предишния път. Една от причините са ТИР-овете, които карат стока за България. Отделно има и много пътуващи за Турция и Гърция. Въпреки това самоковските специалисти – служители на МБАЛ-Самоков и от училищата и детските градини са се справили подобаващо с предизвикателството на COVID-19. Пожелават си обаче да няма трети път и да настъпят едни по-добри времена.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close