ЗлободневноРегионалниСамоков

Забранен е приемът на потребители в Домовете за възрастни хора, останалите социални институции работят

„Самоков 365“

Остава в сила забраната за прием на потребители в Домовете за възрастни хора в цялата страна, както и на територията на Община Самоков. Останалите социални институции работят. Това подчерта днес, като част от срещата на местния кризисен щаб,  кметът Георгиев.

По време на пандемията бяха направени изследвания на всички служители в Домовете за възрастни хора в Самовско и резултатите показаха, че сред тях няма заразени с коронавирус инфекция. Ограничен е достъпът до социалните заведения, както и посещенията на домуващите.

Ежедневно се извършва проверка на назначените по програма служители, които закупуват лекарства и храна на нуждаещи се. Социалният патронаж също работи с електромобилите и ангажираните с тази дейност служители. Оплаквания към работата им до този момент няма, обясни кметът Георгиев. Програмата за топъл обяд също работи.

От началото на седмицата отвориха врати и всички самоковски детски градини, като директорите и персоналът са организирали работата си – приемат децата от поне два входа, за да се избегне струпване, осигурени са им термометри, родителите са попълнили информирани съгласия. Дворните пространства са обезпаразитени, а в детските градини се извършва редовна дезинфекция. Здравният инспектор от РЗИ Николчов поясни, че са направени проверки в детските градини и навсякъде се спазват противоепидемичните мерки.

Училищата ще продължат да работят по начина, определен от Министерството, като посещенията на учениците в тях са за провеждане на задължителните държавни зрелостни изпити.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close