Общество

Забранени са ремонтите и изкопните дейности в Боровец

Самоков 365

Кметът Владимир Георгиев издаде заповед, с която от 15 ноември 2017 до 1 април 2018 се забраняват всякакви изкопни дейности на територията на община Самоков. Нарушителите ще се глобяват между 1000 и 5000 лв.

Заповедта е във връзка с предстоящия зимен сезон, с цел да се осигурят нормални и безопасни условия на движение на пешеходци и автомобили по улици и тротоари, както и осигуряване на възможност за преминаване на снегопочистващите машини.

До сега се издаваше заповед за забрана на строително-ремонтните дейности на територията на Боровец за активния зимен сезон, както и преминаването на строителни и тежкотоварни машини. Такава заповед има и за настоящата година, но в допълнение към нея е издадена и заповедта за забрана на изкопни дейности на територията на цялата община. От една страна по този начин се гарантира безопасността на гражданите, от друга се предотвратява възможността за нарушаване на улична и тротоарна настилка в сезон, когато не може да бъде отремонтирана. Контролът за спазване на заповедта ще бъде сериозен и нарушителите ще бъдат глобявани при констатирани нарушения.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close