ОбществоРегионалниСамоков

Заблестяха светлините на коледната украса на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“

Анна Манова

Заблестяха светлините на коледната украса на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“. Традиционно самоковското училище поставя началото на празничния месец декември с тематични кътове, разположени на трите етажа. Коледната украса е дело изцяло на учителския колектив. Кметът инж. Ангел Джоргов бе сред гостите на събитието. Присъстваха директори и учители от други самоковски училища.

„Тази година в коледната украса на училището може да се види и усети близостта на Самоков до Боровец. Имаме снежинки, писти, снежни човеци и лифт. В продължение на това, че изследваме фолклора сме подготвили автентична самоковска стая с всички елементи – стари мебели, естествена елха, коледна трапеза. В библиотеката е обособен кът на Дядо Коледа, където децата могат да пуснат своите писма и да получат мигновен отговор. Всичко, което правим, е обърнато изцяло към учениците“, подчерта директорът Ирена Коцева.

Кметът инж. Ангел Джоргов поздрави колектива на училището за направеното и сподели, че е посещавал доста столични училища в качеството на предходната му длъжност, но е впечатлен от материалната база на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

 

Множество родители се стекоха в самоковското училище, за да се насладят на празнична програма и да видят какво са измислили тази година учителите, с което да зарадват учениците. Гости и родители бяха посрещнати пред входа с изпълнения на училищния фанфарен оркестър. На първия етаж присъстващите имаха възможността да се пренесат директно на белите писти и да си припомнят традиционните весели снежни игри от детството.  Мотото на етажа бе: Зимата не е сезон, тя е приключение.

В два къта бяха обособени снежна писта, със снежни човеци, а черешката на тортата бе пресъздадения лифт, който е препратка към близостта на Самоков с курорта Боровец. Първокласниците, преоблечени като снежинки и снежни човечета, бяха подготвили песни и стихчета. Украсата е допълнена със сцената на Рождество Христово и автентична самоковска стая.

На втория етаж посетителите ги очакваха коледари, възпитаници от 5,6,7 клас. След тях поздрав за всички гости поднесоха момичетата от ДВГ „Медени звънчета“. На третия етаж ученици от втори, трети и четвърти клас рецитираха стихчета. А в училищната библиотека бе работилницата на Дядо Коледа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close