Политика

Жребият е хвърлен

nomeraМария Галчева

Ясни са номерата на политическите партии и независимите кандидати в община Самоков  за предстоящите местни избори на 25 октомври. Жребият беше изтеглен публично от членовете на Общинската избирателна комисия. 7  са регистрираните кандидати за кметове на общината, а листите са 24.
Основният претендент за спечелване на вота – БСП, ще се състезава с номер 12. На опонентите им от ГЕРБ пък се падна номер 21. Реформаторският блок получи номер 17, а АТАКА ще се борят с номер 14.

Коалиция БДЦ-ВМРО ще излезе на изборите с 6, НФСБ с 4, а ДПС ще опита да вкара общински съветници с номер 8. АБВ получиха фаталният   номер 13, „Самоковци за Самоков” ще  бъдат с номер 9, а на Зелените се падна 20.

От  „Българската пролет” получиха 15-та при жребия, а за „Евророма” остана 3-та. Номер 1 пък отиде за Инициативния комитет , издигнал  Георги Шуманов за кандидат-кмет на Говедарци. Ягодинка Войчева, която се състезава за  Ковачевци ще бъде с номер 7.

Нова алтернатива са с номер 26, техните колеги от ЩИТ – 5, а Българска социалдемокрация – 11. ПП „Движение демократично действие 3Д” са с номер 10. За ДРОМ се падна 2-ри номер, за „Народен съюз” – 24, за „Българска демократична общност” – 23. ПП „Обединен блок на труда български лейбъристи”  са с номер 25. „Обединена социалдемокрация” е 16, а „Обединена България” – 18, за „Българска радикална левица” остана 19 номер.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close