ОбществоРегионалниСамоков

Жители на село Гуцал почистиха около бившия младежки дом и засадиха цветя

„Самоков 365“

Познатата българска поговорка „Сговорна дружина, планина повдига“ важи с пълна сила за жителите на самоковското село Гуцал, които винаги намират начин да използват хубавото време пълноценно.

Днес в селото се проведе поредната акция по облагородяване на селото. И макар астрономическата пролет още да не е настъпила, желанието на хората от Гуцал за промяна е вече налице. Хубавото време днес допринесе за почистването на тротоара около градинката над бившия младежки дом, засадени бяха луковици на различни видове цветя.

„Усмивките и доброто настроение са заразителни, а с това и добрите и ползотворни дни. Годините не са от значение, като най-важно е желанието, а то не липсва.

Благодарим на всички, които отделиха от своето време и положиха усилия за промяната на част от облика на село Гуцал. Само, когато човек участва в една инициатива, може да бъде доволен от крайния резултат и да изпита удоволствие от стореното, а след това и да го опази. В дните около годишнината от гибелта на Васил Левски, всеки един си спомня за неговите дела, думи и завети. Ние ще припомним само едно нещо, което той е изрекъл: „Дела трябват, а не думи”. Всичко останало са празки и ненужни приказки…“, написа в социалната мрежа на селото кметът на Гуцал.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close