ОбществоРегионални

Жители на жилищната сграда до РУ Самоков сигнализират: Автомобилите от ПТП с години се паркират пред дома ни!

Жанета Димитрова

Години наред ставаме свидетели на грозната гледка в централната градска част, пострадалите в катастофи автомобили, продължават да се паркират пред РПУ Самоков в близост до няколко жилищни сгради. Съвсем адекватно, това предизвиква недоволство в гражданите. Хората, живеещи в близост и всички други граждани и туристи са принудени всеки ден да минават покрай неприятната гледка. Тази рутина се оказва особено смущаваща за всички онези, чийто маршрут е именно от там. Грозната гледка е своеобразен пример за това, което се случва по пътищата ни, до какво води несъобразената скорост и шофирането в нетрезво състояние. Истината е, че такъв демонстративен пример, изложен в центъра на града се превръща в тревога за местните – в центъра на града има морга за коли. Така наред с Историческия музей и Голямата чешма, автомобилите пострадали при ПТП биват снимани за спомен. Атракция за едни, трагедия за други! Искането на гражданите е мястото на автомобилите участвали в ПТП да бъде сменено.

По повод сигнала от ОДМВР- София отговориха:

„Ръководството на ОДМВР- София и РУ- Самоков са взели под внимание неудобството на гражданите, изразено в изпратената от тях позиция. С оглед намирането на възможно най-ефективно решение са предприети действия за обособяването на специален паркинг, съобразен с изискванията за съхранение на веществени доказателства, където да бъдат преместени катастрофиралите автомобили.”

Гражданите благодарят, но обръщат внимание, че не става ясно какви са сроковете, в които ръководството на ОДМВР ще предприеме нужните действия  за премахването на моргата за катастрофирали коли от центъра на Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close