Култура

„Животът е музика”

veli i velichkaЗоя Станкова

„Сутрин ставай, усмихвай се и танцувай!” пеят талантливите изпълнители в песента „Животът е музика”, както е озаглавен и първият им авторски албум.

На 2 септември в препълнения с хора салон на Читалище-паметник „Отец Паисий -1859” се състоя концертът представяне на авторския албум на Вели и Величка Чаушеви – „Животът е музика”.  Музикантите открехнаха на своите гости и почитатели в публиката, че тази дата не е случайно избрана и че е специална в техния живот, защото тази година на нея празнуват осмата годишнина от сватбата си. А мечтата за издаване на собствен албум е от цели седем години.

В програмата прозвучаха песните: „Калино, Малино”, „Пиринска сърна” – песента, която печели второ място в конкурса „Пирин фолк” преди две години. „Момице”, в чиито запис на диска Теодосий Спасов свири на кавал, а Мишо Йосифов на тромпет. „Две платноходки” по текст на Найден Вълчев. Родопската песен „Незефинка”, „Шабала” – една песен за мечтите, „Йорго” – каракачанска песен, чието име в превод означава Георги. Реге парчето „Аз за тебе пея”, което Величка Чаушева изпя специално за сина си.

Чаровната Диана Чаушева поздрави всички присъстващи с завладяващите си и артистични изпълнения на песните „Дядовите Добреви пет снахи”, „Междучасие” на Васил Найденов и „Oh! Darling” на Бийтълс.

Още – майка и дъщеря, във впечатляващ дует, изпълниха “Gangnam style” и „Сляп ден” на „Сигнал”.

Гостите в залата имаха възможността да се насладят и на  инструменталната пиеса „Игра на струни”, която е композиция на Вели Чаушев.

На финала на концерта прозвуча песен на Тина Търнар, след което музикантите сърдечно благодариха лично на кмета Владимир Георгиев и Община Самоков, защото благодарение на тях дискът е факт. Също благодарности бяха отправени и към Иван Зографски, към регионален канал „Рила” и към председателя на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” – Стоян Пашов.

Освен Вели и Величка Чаушеви и малката Диана Чаушева в концерта взеха участие и Александра Георгиева – вокал, Апостол Георгиев – кларинет и Любо Ангелов – писано.

Всички изпълнения бяха с модерно и съвременно звучене. От тях лъхаше живот, лъхаше професионализъм. Самият концерт бе събитие, от което струеше любов, емоция, чувство и най-вече много живот. Усмивки и цветя дообогатяваха обстановката, преизпълнена с удивителните гласове и прекрасните инструментали на изпълнителите.

Сред гостите на този малък празник бяха Владимир Георгиев, Радослав Стойчев, представители на медиите в града и общински служители. А самата самоковска публика за първи път чу изпълненията от новия авторски албум на живо.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close