РегионалниСамоков

Живко е първото родено бебе в Самоков за 2018 г.

 

Самоков 365

Момче ориса Самоков. Живко Методиев Петров е първото бебе, родено в МБАЛ-Самоков за 2018 г.  Мъникът, който проплака в 10.15 ч. на 1-ви януари е с тегло 3600 и дължина 51 см. Това е второто дете за 19-годишната Антоанета Чавдарова. Живко има 3-годишна сестричка. Той проплака под грижите на д-р Николов. „С бащата отдавна искахме момче” – сподели щастливата майка.

Последното бебе за 2017 също е момче- Андрей, който е с почти същите размери  /3600/53 см./. Роден е на 30-ти декември и е поел първите си глътки въздух в ръцете на д-р Кънчева.  Това е първото дете за 25-годишната Десислава Русинова, която е избрала да роди в самоковската болница. Кметът Вл. Георгиев подкани повече хора да последват примера й по време на традиционно посещение в първите дни на новата година. През 2017 г. общо 269 бебета са се появили на бял свят в МБАЛ-Самоков. Истински бейби бум специалистите от лечебното заведение отчитат в периода между Коледа и Нова година. В национален мащаб остава валидна тревожната тенденция деца да раждат деца.

Връщайки се назад в годините, повече момчета дават начало на годината в Самоков. Вярва се, че това е предвестник за здраве, късмет и просперитет.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close