Обща категорияРегионалниСамоков

Женската певческа група от Мала Църква  участва в Първи фестивал на народното творчество „Плетеница“

„Самоков 365“

Женската певческа група към читалище „Свобода – 1940“, с. Мала Църква взе участие в Първия фестивал на народното творчество „Плетеница“, който се провежда в с. Куртово Конаре, общ. Стамболийски. Той се състоя между 12-13 юни. Местната група, под ръководството на Елка Любенова, се представи с три изпълнения на автентичен фолклор и получи грамота за участие.

Това е първо издание на фестивала, иницииран от читалище „Любен Каравелов“ в село Куртово Конаре. За неговата организация се работи по проект “По пътя на плетеницата от растителни материали” със съдействието на Национален фонд “Култура”. Участие в пилотното издание взеха състави от читалище и образователни институции. Събитието не е с конкурсен характер.

Само преди малко повече от седмица Женската певческа група взе участие във фестила „На върха“, който се проведе в Боровец. Там изпълнителките заложиха отново на автентичния фолклор, като изпълниха 10-минутна програма. Блестящото им представяне им донесе първото място.

„Групата полага много труд, отделя сериозно време за репетиции и подготовка. Поздравяваме ги от името на читалищното ръководство в лицето на секретаря Елка Станчова и председателя Иван Ненков. Пожелаваме им още много успехи“, подчертаха от ччиталищното ръководство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close