Регионални

Жени ГЕРБ събраха 3000 лв. на благотворителна кулинарна изложба

Парите ще бъдат дарени на 3 семейства с репродуктивни проблеми

Анна Манова

12606851_10206018632525965_218604818_nВсяка година краят на месец януари е времето, в което жените от ПП ГЕРБ правят своята благотворителна кулинарна инициатива. Вкусотии в чинии бяха показани на изложба миналия петък /22.01.16г./ За любителите на кулинарията имаше приготвени множество изкушения, под формата на баници, питки, погачи, торти, десерти, салати, основни ястия, вина и много други неща, направени като истински произведения на изкуството.

За 7-ма поредна година в Ритуалната зала в Самоков ПП ГЕРБ – жени организират кулинарното събитие с цел събраните средства да бъдат дарени в помощ на семейства с репродуктивни проблеми. От две години те са насочени към този проблеми и търсят пътеки в помощ за решаването му, като предишните години събраните пари отиваха като подарък за първото и последното бебе за годината.

Всяка година каузата да се помогне да някое семейство да има бебе събира повече и повече поддръжници, като тази година броят на участвалите фирми и индивидуални лица достига 100! Като една не малка част от тях са вече партньори в инициативата, защото са дейни участници още от самото и начало.

В набирането на средствата са се включили народни представители на ГЕРБ, областни координатори, както и кметовете на Ихтиман и Божурище. Беше направена и кутия за дарения. Така събраните средства възлизат на 2668 лв., като от структурата на ГЕРБ- жени Самоков ще допълнят сумата, за да може тя да стане 3000 лв.

Гиргина Рангочева откри събитието, като благодари за участието на всички фирми и лица, припознали това, като своя лична кауза, както и на фондацията „Искам бебе”, с която работят. Като закупуването на кулинарните произведения прави всеки един съпричастен към асистираната репродукция – „ин витро” оплождане.12584184_10206018632125955_758069508_n

„Всички ние сме ангели с едно крило и не можем да полетим, ако не се прегърнем”, каза пред присъстващите депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева, която подчерта колко е важно да „прегърнем” тази идея и да я развиваме в годините, като се подари както надежда поне нас едно семейство с такива проблеми, а защо не и да се постави началото на един нов живот.

За настроението на присъстващите се погрижиха жените от читалището в село Доспей, които с много добро чувство пресъздадоха обичая Бабинден, а след това измиха ръцете на присъстващия като гост на събитието началник на АГЕО към МБАЛ Самоков Пламен Спасов. Те изпълниха и няколко народни песни.

А събраната сума от 3000 лв. ще бъде дарена на три самоковски семейства с репродуктивни проблеми в пътя им към това да дадат един нов живот.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close