Седмицата

Енергийната ефективност и зелената икономика – акцент в следващия програмен период

ifo1Преди броени дни се проведе информационна среща на тема “Европейски средства за нас”, организирана от Областен информационен център София – град и София – област.

Лина Савова, изпълняващ длъжността управител, презентира дейността на информационния център, който е създаден по проект с безвъзмездна финансова подкрепа на ОП „Техническа помощ”. Дейността на организацията е насочена към популяризиране политиката на Европейския съюз в България. Ръководителката на Центъра представи възможностите за кандидатстване по актуални и предстоящи процедури на оперативните програми и сподели някои добри практики. Запозна присъстващите и с планираните до края на годината събития, актуалните процедури и подготовката за следващия програмен период.

На срещата присъстваха представители на общинска администрация, на неправителствените организации, бизнеса, училища, читалища и граждани от община Самоков. По думите на Мадлен Георгиева – един от лекторите, акцент през следващия шестогодишен програмен период (2014 -2020 г.) ще бъдат енергийната ефективност и зелената икономика. Целта е възстановяването и изграждането на възобновяеми енергийни източници. Значителни средства се предвиждат за внедряване на иновации в предприятията. Глътка въздух за общините ще донесе Програмата за развитие на селските райони. Самоков е един от допустимите за подпомагане региони. Остава да се възползваме по възможно най-добрия начин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close