Политика

Емил Иванов отново начело на София област

s1 emil-ivanovПравителството, по обикнат обичай късно в петък,  назначи областните управители на Варна, Перник, Силистра и Софийска област, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Депутатът от ДПС Емил Иванов, който е скандално известен, е определен за областен управител на Софийска област. Преди да влезе в Народното събрание името му беше замесено в няколко корупционни скандала. Според медийни публикации, той е подозиран и в схема за купуване на гласове.

Емил Иванов е роден през 1965 г. Завършил е магистратура „Публична администрация“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград и магистър „Екология и опазване на околната среда“ към Великотърновски университет. Два мандата е бил кмет на община Своге. Освен областен управител на Софийска област, той е бил един мандат народен представител.

Иван Великов поема ръководството на областната администрация във Варна. По негова молба от поста беше освободен досегашният областен управител Коста Базитов.

Иван Великов е роден през 1969 г. Завършил е висше юридическо образование в СУ „Св Кл. Охридски“. Работил е като следовател в Окръжна следствена служба гр. Варна. Юрисконсулт в „Полимери“ ЕАД гр. Девня. Бил е прокурор в Районна прокуратура гр. Девня и след това в Районна прокуратура гр. Варна. Съдия в Районен съд и Окръжен съд в гр. Варна. Адвокат във Варненска адвокатска колегия. От 2008 г. Директор Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ при Община Варна.

Областен управител на Перник става Михаил Михайлов. Роден е през 1966 г. Завършил е Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия гр. София – специалност  – Архитектура. Работил е като Управител и проектант в ЕТ „Идея М“ – Михаил Михайлов и Управител и проектант в „Идея М“ ЕООД. От 2007 до 2012 г. е Заместник-кмет по строителство в Община Перник.

Начело на областната управа в Силистра ще бъде Насуф Насуф. Роден е през 1966 г. Завършил е Аграрен университет гр. Пловдив – специалност  „Инженер-агроном полевъд“. Бил е Кмет на община Главиница 8 години, като през годините е заемал различни длъжности в общината.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Хасково до назначаване на титуляр е определен сегашният заместник-областен управител Кадир Исов. Роден е през 1973 г. Завършил е УНСС гр. София – „Стопанско управление и администрация“. Магистър е по „Икономика“. Бил е управител на фирма „ Мелек“ – гр. Хасково. От 2007 до 2013 г. е бил началник на отдел „ Регионален технически инспекторат“ – гр. Хасково.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close