ОбществоРегионалниСамоков

Елизабет Григорова от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” с отлични постижения по география и икономика

„Самоков 365”

Седмокласничката от ОУ „Митр. Авкс. Велешки” Елизабет Григорова показа отлични постижения и знания по география и икономика. На областния кръг по същата дисциплина тя събра 173,5 точки, което я класира на първо място в София – област в групата до седми клас. Отличното й представяне и даде възможност да се яви в националния кръг на XIV-та Национална олимпиада по география и икономика, която се проведе от 27-29.04. 2018 г. в Стара Загора. От участието си в нея Елизабет беше удостоена с почетна грамота.

За Елизабет географията вече не е просто поредният предмет в училище, към него тя е развила особен афинитет. И колкото повече научава, толкова по – силно става желанието й за нови знания.
„Започнах да търся допълнителна информация. Чаках с нетърпение не само часовете, но и всички възможни извънкласни занимания – олимпиадите, състезанията по география и икономика. Очарова ме учителката и начинът, по който представяше материала. Разказваше ни много интригуващи факти извън тези в учебника. Обикновено първите учители по един предмет са тези, които отварят вратата към него и могат да създадат дългогодишна любов. Така е и при мен – точно това беше начало и тласък да продължа да се занимавам с тази наука. И така успехът не закъсня” – сподели седмокласничката.
От своя страна преподавателката й Анна Белишка изрази своята гордост от постиженията на своята ученичка.

„Горда съм от постиженията на Елизабет! Всяка запалена искрица в децата за мен е безценна и ме мотивира да продължавам да работя с тях и за тях. Учебният процес е двустранен – прекрасно е да даваш знания, когато насреща има отворени очи, готови да научават още и още… Пожелавам не само на Елизабет, но и на всички наши възпитаници, много успехи както в областта на географията, така и на останалите науки. Защото това е най-добрият атестат за нашата работа”- коментира Белишка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close