Общество

Елена Несторова: „Не съм имала интерес в конкурсите за красота, а повече в тези за таланти”

Габриела Гребенчарска

nestorowa2Елена Несторова е младо, талантливо и красиво самоковско момиче. За красотата и талантите й свидетелстват множеството конкурси, на които тя се е явявала и си е тръгвала с различни отличия. Тя е млада и е изключително привлечена от сцената, която познава още покрай изявите на своите родители, които са музиканти. Като всеки млад човек Елена си има свои собствени интереси, виждания и търсения. Нейната най-голяма страст са конете, главните й интереси са насочени към музиката, като конкурсите за красота остават на малко по-задна позиция като приоритет. Интересна част от конкурсите за красота за Елена представляват изявите на индивидуалните таланти на участничките.

Ето какво разказа за себе си и различните си изяви пред вестник „Самоков 365” Елена Несторова.

Здравей, Лени ! Разкажи ми повече за себе си.

Ако трябва да опиша себе си мога да го направя с няколко думи – емоционална, обичаща семейството си, на което дължа музикално –  певческия си талант, обичам и приятелите си.

В каква област са насочени интересите ти?

Интересите ми не са насочени единствено в една сфера. Обичам спорта. Тренирах известно време ски бягане, биатлон, а по-скоро футбол. Добре владея английски език. Обичам животните. Моята страст са конете, но главните ми интереси са насочени към музиката. Тази дарба съм наследила от моите родители, които са музиканти и дълги години пътуваха в Норвегия. Аз съм била винаги с тях, което обяснява моя интерес към музиката и сцената като цяло.

Доста хора те познават от конкурсите за красота. Разкажи ми за тях.

Не мога да кажа, че основните ми интереси са били насочени само към конкурсите за красота. А повече ме вълнуват тези за таланти. От малка съм участвала в „Кой е по-по-най”, „Големите надежди” и „България търси талант”, но все нещо не ми достига да премина напред. Може би и когато Арт компания „Нови звезди” организираха конкурса за красота, но и за таланти, по-скоро второто ме накара да се явя.

Разкажи какви участия имаш в конкурси и какви награди?

nestorowaНа конкурса, който организира Арт компания „Нови звезди” в Самоков, спечелих журито както визуално – красота, усмивка, така и с таланта си да пея, за което спечелих призванието „Принцеса-талант”, станах „Тийн принцеса на Самоков гран при” и взех приза на Младежкия дом. Тръгнах си от там с 3 ленти и корона. От конкурса в Албена – „Принц и принцеса на България”, състоял се в началото на месец юни, взех наградата „Тийн принцеса на България гран при” и корона. Най-важната за мен корона и статуетка, която получих бяха за приза „Александра – принцесата ангел”, бях наградена с право да участвам в международния фестивал в Анталия „ТВ стар фестивал” през октомври, както и в Краков, Полша, на „Коледни ангели” през януари следващата година.

Какво означава за теб призванието „Александра – принцесата ангел”, което получи в „Принц и принцеса на България”, провело се в Албена?

Наградата „Александра – принцесата ангел” е най-голямото призвание за мен. Тази корона е тежка както ми казаха, и винаги ще се боря срещу насилието над  деца.

Къде беше последното ти участие, разкажи ни впечатленията си?

През август участвах в модно ревю в Будапеща, където заедно с други български деца представихме облекла на известни български модни марки. След Будапеща ни направиха фотосесия в роклите на принцеси, които имаше в двореца в Шонбрун.

Валидна ли е, според теб, познатата реплика „Красотата ще спаси света”?

Мисля че красотата може да спаси света, защото тя е навсякъде около нас, не само в хората, има такава дори и в дребните неща. Хубаво е и да се стараем да създаваме  такава и тогава може би ще бъде спасен светът.

Какво е за теб красотата?

Красотата не е само външна, тя е и вътре в самите нас, както и около нас, дори и в една добра дума, усмивка и подадена ръка.

За какво си мечтае едно 15-годишно момиче?

Мечтая България да стане по-хубаво място за живот, а не всеки да предпочита чужбина. Мечтая да науча повече неща, да развия таланта си, да обиколя красиви места и пак да се връщам в моята слънчева България.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close